Използвате твърде стара версия на уеб браузър. Моля, обновете!
Търсене

Новини всички новини

Най-модерни и съвременни компютри

В света на технологиите няма място за съмнения и невъзможности, а щом стане дума за компютри, то света пада в краката.

Представяте ли си бъдещето с най-нови и модерни компютри, които не само да предоставят нужната информация и да спомагат работата на хората, но и да откликват на всеки емоционален момент от ежедневието на човека.

Всичко това споменаваме, не за да измисляме фантастични разкази, а реалност, която се планува в бъдещето на човечеството и компютрите.

Развитието на нови технологии се предполага, че ще позволи на компютрите да се адаптират към емоциите на човека. Уникалното творение се смята, че ще може да отгатва, как се чувстваме в даден момент и какво възнамеряваме кажем.

До сега тези неща бяха възможни единствено във фантастичните филми, но днес учените работят по проекти, в които компютъра на бъдещето ще се фокусира върху състояния на скука, гняв и съмнения.

За да проработи новата версия на компютри, тя ще има вградена система, която ще анализира тембъра на гласа, скоростта на речта, междуречията и параметрите на тона.

Планува се новите компютри да могат да продължават диалога според създалата се ситуация. Така например, когато не бъде получен отговор или той не е задоволителен, у човек се създава негативна емоция. Компютрите на бъдещето предполагат да вземат контрола в свои ръце като успокоят, ободрят и дори посъветват използващия го как е най-уместно да постъпи.

С този вид новост в технологиите се предполага по-ефективна работа, а улеснението ще е гласовото общуване между хора и компютри.

И тъй, като компютрите са най-бързо адаптивни към новостите и в частност индустрията, то те завземат все по-широки мащаби в живота, бита, работата на хората.

В каква степен на развитие технологиите ще достигнат, макар и в края на настоящия век, можем само да гадаем.

Така например уникално малкия размер на микрочипове, които се предполага да имат новите компютри ще дават възможност платките да са достатъчно малки и да провеждат електрони, които обработват данни. Предположенията са учените да заложат на по-висока скорост и да създадат алтернатива на силициевия чип.

Квантови компютри заемат завидни позиции сред бъдещето на компютърните технологии. При техния режим на работа се залага на адекватност дори в изключено състояние. Това ще доведе до повишаване на скоростта при обработка на данни.

Компютри базирани на оптични влакна са онзи бъдещ модел, който в процес на работа използва светлина, а не електричество. Предполага се, че ще са по-бързи и няма да генерират топлина.

И последния вид компютри на бъдещето, които се плануват да завладеят светя някой ден, са компютри на ДНК. Учените смятат, че модела на база извличане на енергия, чрез молекули е идеален вариант. Плануваните биологични компютри, ще се инжектират в кръвна плазма от човека, а това ще спомага за решаване на множество здравословни проблеми.

Като цяло много новости очакват бъдещите поколения и да се надяваме само един ден всичко това да е реалност за един по-добър живот.

Търговски съобщения